PLUIMVEELOKET

witte leghen
In het project LEGMONI, gefinancierd door de Vlaamse Overheid - Departement Omgeving, zal een monitoringssysteem ontwikkeld worden om het welzijn van leghennen te evalueren aan de slachtlijn. De resultaten van deze metingen, uitgevoerd door ILVO en Proefbedrijf Pluimveehouderij, zullen teruggekoppeld worden naar alle betrokkenen (leghennenbedrijf, vangploeg, transportbedrijf, slachthuis). Voor het project is het noodzakelijk om leghennen op te volgen tijdens de verschillende levensfases (van leg tot slacht) om zo de indicatoren te kunnen koppelen aan de betrokken partijen. Daarom zijn we nog op zoek naar een 60-tal leghennenbedrijven met verschillende huisvestingssystemen (verrijkte kooi, scharrel, vrije uitloop en bio). De bedrijven zullen opgevolgd worden vanaf de opzet tot het wegladen.
De opzet zou moeten plaatsvinden tussen januari 2020 en juni 2021. Er zullen maximaal 4 bezoeken (opzet, midden, einde, vangen) plaatsvinden waarbij telkens enkele leghennen gescoord zullen worden door projectmedewerkers voor diverse parameters. De leghennenhouder hoeft zelf niets te doen. Op het einde van de ronde zullen de productiegegevens opgevraagd worden.
 

Alle informatie en resultaten worden anoniem verwerkt en enkel gebruikt binnen het project. Deelnemende leghennenhouders ontvangen een vergoeding. Heb je interesse om deel te nemen of heb je nog vragen, contacteer dan Anneleen Watteyn of via 09/272 26 09.