PLUIMVEELOKET

18/03 + 23/03 + 27/03 - sectordagen vlees GEANNULEERD

Datum:
Start:
Einde:
Organisator:
Proefbedrijf Pluimveehouderij
Plaats:
Tielt - Geel - Geel

Toevoegen aan kalender 2020-03-10 01:00:00 2020-03-10 01:00:00 18/03 + 23/03 + 27/03 - sectordagen vlees GEANNULEERD GEANNULEERD n.a.v. coronavirus Programma  Waterbehandeling - In het demonstratieproject 'Goed drinkwater, het onzichtbare goud op een veeteeltbedrijf' zijn enkele waterbehandelingstechnieken en het gebruik van regenwater als drinkwater uitgetest. Kris De Baere (Proefbedrijf Pluimveehouderij) bespreekt de resultaten van het onderzoek en gaat in op de ervaringen met een ozon-UV-behandeling bij zowel leiding- als regenwater.  Demonstratieproject De Andere Kip - Tijdens die demoproject werd onderzocht wat de mogelijkheden zijn van een alternatieve vleeskip vanuit een coöperatieve samenwerking. Peter Bleyen (Proefbedrijf Pluimveehouderij) en Karolien Langendries (ILVO) geven uitleg over de uitgevoerde proeven waarbij 2 concepten voor een alternatieve vleeskip werden vergeleken. Eén daarvan legt zich toe op een hoger dierenwelzijn, een ander besteedt extra aandacht aan het milieu. De technische en bedrijfseconomische haalbaarheid komen ook aan bod.  Vleeskwaliteit - Afwijkingen als wooden breast, white striping en spaghetti meat zijn de laatste jaren toegenomen. Annatachja De Grande (ILVO) bespreekt de oorzaken en gevolgen van deze borstspierafwijkingen binnen de vleeskuikenproductie.  Locatie  woensdag 18 maart in Shamrock te Tielt maandag 23 maart in Proefbedrijf Pluimveehouderij te Geel vrijdag 27 maart in Proefbedrijf Pluimveehouderij te Geel Inschrijven  Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht! Om de dialoog efficiënt te houden, wordt het aantal deelnemers per middag beperkt tot max. 15 personen.  Klik hier voor meer informatie.  Location Proefbedrijf Pluimveehouderij Proefbedrijf Pluimveehouderij Europe/Brussels public

GEANNULEERD n.a.v. coronavirus

Programma 

  • Waterbehandeling - In het demonstratieproject 'Goed drinkwater, het onzichtbare goud op een veeteeltbedrijf' zijn enkele waterbehandelingstechnieken en het gebruik van regenwater als drinkwater uitgetest. Kris De Baere (Proefbedrijf Pluimveehouderij) bespreekt de resultaten van het onderzoek en gaat in op de ervaringen met een ozon-UV-behandeling bij zowel leiding- als regenwater. 
  • Demonstratieproject De Andere Kip - Tijdens die demoproject werd onderzocht wat de mogelijkheden zijn van een alternatieve vleeskip vanuit een coöperatieve samenwerking. Peter Bleyen (Proefbedrijf Pluimveehouderij) en Karolien Langendries (ILVO) geven uitleg over de uitgevoerde proeven waarbij 2 concepten voor een alternatieve vleeskip werden vergeleken. Eén daarvan legt zich toe op een hoger dierenwelzijn, een ander besteedt extra aandacht aan het milieu. De technische en bedrijfseconomische haalbaarheid komen ook aan bod. 
  • Vleeskwaliteit - Afwijkingen als wooden breast, white striping en spaghetti meat zijn de laatste jaren toegenomen. Annatachja De Grande (ILVO) bespreekt de oorzaken en gevolgen van deze borstspierafwijkingen binnen de vleeskuikenproductie. 

Locatie 

  • woensdag 18 maart in Shamrock te Tielt
  • maandag 23 maart in Proefbedrijf Pluimveehouderij te Geel
  • vrijdag 27 maart in Proefbedrijf Pluimveehouderij te Geel

Inschrijven 

Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht!
Om de dialoog efficiënt te houden, wordt het aantal deelnemers per middag beperkt tot max. 15 personen. 

Klik hier voor meer informatie. 

Logo proefbedrijf