PLUIMVEELOKET

17 maart - CVB-seminarie Toekomstgerichte voederwaardering

Datum:
Start:
Einde:
Organisator:
CVB
Plaats:
Wageningen (NL)

Toevoegen aan kalender 2023-03-17 01:00:00 2023-03-17 01:00:00 17 maart - CVB-seminarie Toekomstgerichte voederwaardering   Uitnodiging CVB seminarie Toekomstgerichte voederwaardering   Op vrijdag 17 maart 2023 wordt in het kader van het afscheid van Machiel Blok een seminar “Toekomstgerichte voederwaardering” georganiseerd in Wageningen. Het programma bestaat uit twee onderdelen. Een inhoudelijk deel waarin de toekomstige rol van diervoederproeven in voederwaarderingsonderzoek wordt toegelicht en het belang van diervoeding m.b.t. circulariteit van voedermiddelen en grondstoffen. Tevens zal een kort overzicht gegeven worden van lopende onderzoeksonderwerpen van CVB in het PPS project “Voeding op Maat”. Na het inhoudelijke deel van het programma is er ruime gelegenheid tot napraten en om afscheid te nemen van Machiel Blok. Het is evenwel ook mogelijk om alleen deel te nemen aan het afscheid van Machiel Blok dat rond 16:30 uur start. Programma 13.00: Inloop met koffie 13.30: Welkom en opening "De toekomst van diervoeding en voederwaardering" door Gert Van Duinkerken 14.00: "De rol van dierproeven in voederwaarderingsonderzoek: vermindering, vervanging en verfijning" door Sonja De Vries 14.30: Pauze 15.00: "Circulariteit van voedermiddelen en grondstoffen" door Frank Gort 15.30: "PPS Voeding op maat: highlights uit lopend onderzoek" door Gert Van Duinkerken 15.35: "Actualisatie aminozuurwaarderingssysteem biggen" door Paul Bikker 15.50: "Actualiseren energiebehoefte leghennen in relatie tot type kip en houderijsysteem" door Evelyne Delezie 16.05: "Actualiseren eiwitwaarderingssysteem melkkoeien" door Harmen Van Laar 16.20: Samenvatting en sluiting 16.30: Gelegenheid tot napraten, onder het genot van een drankje. Afscheid van Machiel Blok 18.00: Einde bijeenkomst Datum en locatie Vrijdag 17 maart 2023 vanaf 13u Omnia (Gebouw 105, Momentum-zaal), Hoge Steeg 2, 6708 PH Wageningen (NL) Inschrijven Inschrijven voor deze themanamiddag is VERPLICHT (zowel als u het volledige seminarie wil bijwonen, als wanneer u enkel het afscheid van Machiel Blok wil bijwonen.  Inschrijven kan via deze link.  Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt tot 90 personen.  Kostprijs Gratis Taal Het event gaat door in het Nederlands  Stichting CVB De Stichting CVB wordt gedragen en financieel ondersteund door BFA in België en in Nederland door Nevedi, FND, VDDN, MVO, HISFA en OPNV. Stichting GMP+ International en stichting Victam zijn sponsors van de CVB-activiteit. Inhoudelijke werkzaamheden voor het CVB programma worden uitgevoerd door WLR (Wageningen Livestock Research) en ILVO (Instituut voor Landbouw, Visserij- en Voedingsonderzoek). Voor meer informatie over CVB, bezoek www.cvbdiervoeding.nl. Location CVB CVB Europe/Brussels public

CVB

 

Uitnodiging CVB seminarie Toekomstgerichte voederwaardering

 

Op vrijdag 17 maart 2023 wordt in het kader van het afscheid van Machiel Blok een seminar “Toekomstgerichte voederwaardering” georganiseerd in Wageningen. Het programma bestaat uit twee onderdelen. Een inhoudelijk deel waarin de toekomstige rol van diervoederproeven in voederwaarderingsonderzoek wordt toegelicht en het belang van diervoeding m.b.t. circulariteit van voedermiddelen en grondstoffen. Tevens zal een kort overzicht gegeven worden van lopende onderzoeksonderwerpen van CVB in het PPS project “Voeding op Maat”. Na het inhoudelijke deel van het programma is er ruime gelegenheid tot napraten en om afscheid te nemen van Machiel Blok. Het is evenwel ook mogelijk om alleen deel te nemen aan het afscheid van Machiel Blok dat rond 16:30 uur start.

Programma

 • 13.00: Inloop met koffie
 • 13.30: Welkom en opening "De toekomst van diervoeding en voederwaardering" door Gert Van Duinkerken
 • 14.00: "De rol van dierproeven in voederwaarderingsonderzoek: vermindering, vervanging en verfijning" door Sonja De Vries
 • 14.30: Pauze
 • 15.00: "Circulariteit van voedermiddelen en grondstoffen" door Frank Gort
 • 15.30: "PPS Voeding op maat: highlights uit lopend onderzoek" door Gert Van Duinkerken
 • 15.35: "Actualisatie aminozuurwaarderingssysteem biggen" door Paul Bikker
 • 15.50: "Actualiseren energiebehoefte leghennen in relatie tot type kip en houderijsysteem" door Evelyne Delezie
 • 16.05: "Actualiseren eiwitwaarderingssysteem melkkoeien" door Harmen Van Laar
 • 16.20: Samenvatting en sluiting
 • 16.30: Gelegenheid tot napraten, onder het genot van een drankje. Afscheid van Machiel Blok
 • 18.00: Einde bijeenkomst

Datum en locatie

 • Vrijdag 17 maart 2023 vanaf 13u
 • Omnia (Gebouw 105, Momentum-zaal), Hoge Steeg 2, 6708 PH Wageningen (NL)

Inschrijven

Inschrijven voor deze themanamiddag is VERPLICHT (zowel als u het volledige seminarie wil bijwonen, als wanneer u enkel het afscheid van Machiel Blok wil bijwonen. 
Inschrijven kan via deze link
Opgelet: het aantal deelnemers is beperkt tot 90 personen. 

Kostprijs

Gratis

Taal

Het event gaat door in het Nederlands 

Stichting CVB
De Stichting CVB wordt gedragen en financieel ondersteund door BFA in België en in Nederland door Nevedi, FND, VDDN, MVO, HISFA en OPNV. Stichting GMP+ International en stichting Victam zijn sponsors van de CVB-activiteit. Inhoudelijke werkzaamheden voor het CVB programma worden uitgevoerd door WLR (Wageningen Livestock Research) en ILVO (Instituut voor Landbouw, Visserij- en Voedingsonderzoek). Voor meer informatie over CVB, bezoek www.cvbdiervoeding.nl.