PLUIMVEELOKET

3 mei: Finaal disseminatie-event Best Practice Hens

Datum:
Start:
Einde:
Organisator:
Best Practice Hens
Plaats:
Brussel (1040), Rue Froissart 36

Toevoegen aan kalender 2023-05-03 02:00:00 2023-05-03 02:00:00 3 mei: Finaal disseminatie-event Best Practice Hens   Op woensdag 3 mei wordt in Brussel een finaal disseminatie-event gehouden rond het Europese Best Practice Hens-project. Dit is een Europees pilootproject waarbij de beste praktijken rond het houden van poeljen en leghennen in niet-kooisystemen werden verzameld en verspreid. Tijdens dit finale disseminatie-event op woensdag 3 mei in Brussel worden de resultaten, verzameld in de afgelopen 2 jaar, voorgesteld.  Dit pilootproject vindt zijn oorsprong in de verbintenis van de Commissie om een voorstel te doen rond wetgeving omtrent het uitfaseren van kooihuisvesting voor hennen (en andere diersoorten) en dit naar aanleiding van het Europees Burgerinitiatief 'End the Cage Age'. Het project wil Europese pluimveeproducenten ondersteunen in hun eventuele omschakeling van kooisystemen naar alternatieve huisvestingssystemen en wil hen praktische richtlijnen en aanbevelingen (o.a. rond economische aspecten) bezorgen.  Programma Klik hier voor het voorlopige programma Tijdstip en plaats Woensdag 3 mei van 9u15 tot 14u30 Brussel (Borschette-building), Rue Froissart 36 (1040 Brussel) Inschrijven Om deel te nemen aan deze bijeenkomst, moet je je laten registreren via deze link, ten laatste tegen 18 april.  De bijeenkomst zal ook worden gestreamd.  Vragen Stel ze gerust aan info@bestpracticehens.eu of via liesbeth.vandamme@ilvo.vlaanderen.be.     Location Best Practice Hens Best Practice Hens Europe/Brussels public

Best Practice Hens event

 

Op woensdag 3 mei wordt in Brussel een finaal disseminatie-event gehouden rond het Europese Best Practice Hens-project. Dit is een Europees pilootproject waarbij de beste praktijken rond het houden van poeljen en leghennen in niet-kooisystemen werden verzameld en verspreid. Tijdens dit finale disseminatie-event op woensdag 3 mei in Brussel worden de resultaten, verzameld in de afgelopen 2 jaar, voorgesteld. 

Dit pilootproject vindt zijn oorsprong in de verbintenis van de Commissie om een voorstel te doen rond wetgeving omtrent het uitfaseren van kooihuisvesting voor hennen (en andere diersoorten) en dit naar aanleiding van het Europees Burgerinitiatief 'End the Cage Age'. Het project wil Europese pluimveeproducenten ondersteunen in hun eventuele omschakeling van kooisystemen naar alternatieve huisvestingssystemen en wil hen praktische richtlijnen en aanbevelingen (o.a. rond economische aspecten) bezorgen. 

Programma

Klik hier voor het voorlopige programma

Tijdstip en plaats

Woensdag 3 mei van 9u15 tot 14u30
Brussel (Borschette-building), Rue Froissart 36 (1040 Brussel)

Inschrijven

Om deel te nemen aan deze bijeenkomst, moet je je laten registreren via deze link, ten laatste tegen 18 april. 
De bijeenkomst zal ook worden gestreamd

Vragen

Stel ze gerust aan info@bestpracticehens.eu of via liesbeth.vandamme@ilvo.vlaanderen.be

bph  funded by the EU