PLUIMVEELOKET

Reiniging en ontsmetting in de pluimveehouderij (2018)

Een grondige reiniging en ontsmetting is een belangrijk onderdeel van een goede bioveiligheid. ILVO, UGent en DGZ analyseerden 20.000 hygiëne-onderzoeken in de Vlaamse pluimveesector en kwamen tot enkele opmerkelijke besluiten.
Reiniging en ontsmetting in de pluimveehouderij: onderzoek zet de puntjes op de i - Artikel Maertens et al.  (2018, ILVO - UGent en DGZ)

 

Probiotische reiniging geen alternatief voor klassieke methode (2016)

ILVO en UGent-onderzoekster Kaat Luyckx onderzocht tijdens haar doctoraatsonderzoek of probiotische reiniging de klassieke reiniging en ontsmetting kon vervangen in vleeskuiken- en varkensstallen. In bijgaand persbericht kan u haar bevindingen nalezen.
Reiniging en ontsmetting van stallen: Probiotische reiniging GEEN alternatief voor een klassieke methode - Persbericht ILVO (2016)

 

Optimaal reinigen en ontsmetten van vleeskippenstallen (2015)

In 2015 verscheen in het tijdschrift Management & Techniek een artikel rond de optimale reiniging & ontsmetting van vleeskuikenstallen door Luyckx et al. Daarin wordt een antwoord gezocht op de vragen: is een inweekstap nuttig? Moet je warm of koud water gebruiken? Waar zitten de moeilijk te reinigen plaatsen? 
Vleeskippenstallen optimaal reinigen en ontsmetten - Artikel Management & Techniek (Luyckx & De Reu (ILVO), Dewulf (UGent) & Vervaet (Proefbedrijf Pluimveehouderij) (2015)